Meetup: APEX en AI

4 september 2024 17:15
-
20:30
Oracle HQ, Utrecht

APEX en AI

APEX en AI staan centraal in de bijeenkomst van 4 september.

Niet zozeer de integratie van AI in APEX – dat is er op dit moment nog niet – maar wat je nu, morgen na het eerste bakkie koffie, kan doen met AI en APEX.

Tijdens deze bijeenkomst zullen Dick Dral en Boyd Timmerman hun ervaringen delen.

Komt allen!

Dick Dral – AI supported software development

AI is de grote hype van dit moment. Iedereen heeft het erover dat het veel banen kan vervangen, waaronder die van softwareontwikkelaar. Op dit moment is dat zeker nog niet het geval. Maar er valt veel te winnen voor de softwareontwikkelaar die AI gebruikt. Er zijn een aantal codeertools op de markt die het coderen met behulp van AI ondersteunen. Als softwareontwikkelaar was ik benieuwd hoe mijn eigen werk als Oracle SQL, PL/SQL en APEX ontwikkelaar kan worden ondersteund door AI-tools. Ik heb een aantal tools uitgeprobeerd en in de presentatie zal ik bespreken hoe en in welke mate deze mij hebben geholpen in mijn dagelijkse werk als programmeur. Ik zal de nuttigste tools demonstreren met voorbeelden uit de praktijk en ingaan op de productiviteitswinst die ik met deze tools heb bereikt. Je kunt de informatie uit deze presentatie gebruiken om je eigen productiviteit te verhogen.

Boyd Timmerman – Conversational AI Mastery: Unleashing the Power of Oracle Digital Assistant in APEX Development

Oracle Digital Assistant is een AI-platform voor conversatie waarmee je chatbots en digitale assistenten kunt bouwen om op een natuurlijke manier met gebruikers om te gaan. Door deze technologie te combineren met APEX-applicaties kun je gebruikers een conversationele interface bieden voor interactie met je applicaties, waardoor de gebruikerservaring boeiender en efficiënter wordt. Deze presentatie leert je hoe je Oracle Digital Assistant kunt integreren in een APEX-applicatie. Door te lopen door de OCI setup en de benodigde acties in APEX. Ontdek hoe deze integratie ontwikkelaars in staat stelt om gebruiksvriendelijke applicaties te maken met geavanceerde AI-mogelijkheden, wat een revolutie teweegbrengt in het landschap van Oracle APEX-ontwikkeling.

Programma
17.15 uur ontvangst met broodjes
18.00 uur start meetup deel 1 Dick Dral
19.00 uur pauze
19.15 -20.15 uur meetup deel 2 Boyd Timmerman

Locatie
Oracle HQ
Hertogswetering 163-167
3543 AS Utrecht

 

Let op! Om je aan te melden voor deze Meetup dien je ingelogd te zijn.

Word lid van onze community

Vul uw gegevens in en registreer een gratis nlOUG-account.
    Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer